acquisitie e-marketing, Blog

Looking for online sales manager Banking industry


For one of my direct relations we are looking for Online Sales manager

Location: Brussels

Rapporteert samen met 7 collega’s aan het Head of Online Sales

Het Online Sales team ressorteert onder het Direct Channels departement dat enerzijds bestaat uit het Click team en anderzijds uit het Change team. Het Click team wordt geleid door Head of Click Channels  en bestaat uit Home Banking, Web Intelligence, Website Management en Online Sales. Het Change team volgt de IT-gedreven projecten op en faciliteert daarbij het Click team.

Op heden bestaat het Online Sales team uit volgende productgroepen of klantensegmenten:

–       dagelijks bankieren (zichtrekeningen en kaarten);

–       savings & investment en personal & private Banking;

–       insurance en expats & privalis

–       lending en professionals;

–       midcorp.

Binnen het Online Sales team is er vandaag 1 Online Sales Manager actief in lead generation, channel innovation en lange termijn strategie.

Doel van de functie

De Online Sales Manager heeft als doelstelling het beheren van de online sales strategie voor een bepaalde productgroep of bepaald klantensegment met het oog op acquisitie en sales via de online kanalen (websites en PC Banking) door conversie van de bezoekers van de website of door de creatie van leads voor andere kanalen.

Verantwoordelijkheden en taken

De Online Sales Manager zal in overleg met retail sales, (online) marketing en product management de online strategie bepalen en op basis daarvan de producten in de directe kanalen plaatsen. Dit betekent verder concreet:

–       het in overleg met de verschillende stakeholders ondernemen van de nodige acties om op korte en lange termijn sales te genereren (meer dan 50% acquisitie van nieuwe klanten) of leads te genereren;

–       het uitwerken van nieuwe producten in samenwerking met andere stakeholders, zowel pure online producten op basis van de behoeften van (potentiële) klanten als producten voor meerdere kanalen;

–       het uitwerken van campagnes in samenwerking met sales, marketing en product management;

–       het leiden van lange termijn optimalisatieprojecten en het adviseren van Project Manager en Product Manager voor de uitwerking van deze projecten;

–       het overtuigen van de stakeholders op middle en senior management niveau met betrekking tot de mogelijkheden van Online Sales.

Uw c.v + begeleidende brief worden direct doorgezet naar de opdrachtgever.

0 Comments on Looking for online sales manager Banking industry

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    ×

    Stuur een bericht

    × Stuur een Whatsapp :)