Referenties Guido Postma


Annemarie van Steijn – Senior Campagne Marketeer bij Marketing & Online Olympia Campagne Marketeer | Marketeer | Eventmanager

Ik ken Guido als een resultaatgerichte, open en sympathieke manager. Die zelf ook de mouwen regelmatig opstroopt. Met zijn directheid en humor zorgt hij elke dag weer voor een gezonde lach. Guido is een vakman met uitgebreide digital marketing ervaring. Hij wist in korte tijd een fijn en sterk team op te bouwen bij Olympia. Met zijn creativiteit, ruime management ervaring op diverse gebieden en pragmatische aanpak levert hij een duidelijke toegevoegde waarde aan de resultaten van zijn team en het bedrijf. Guido is een fijn en inspirerend persoon om mee samen te werken.

Ralph van Gelderen – Manager Data and Analytics at Olympia Uitzendbureau

Ik ben ongeveer gelijktijdig met Guido begonnen bij Olympia in een tijd waarbij er veel aan het veranderen was. Guido heeft structuur aangebracht binnen Marketing en online en duidelijkheid gecreëerd in een onzekere situatie. Hij heeft een duidelijke visie op hoe hij de zaken wilde neerzetten en heeft daarvandaan gehandeld. Daarna heeft hij de juiste mensen aangenomen en is de afdeling hard gegroeid. Ook is er een omslag gemaakt naar Agile werken (Scrum), waarin Guido zijn team intensief heeft begeleid.

Arjan van Leeuwen – Architect / Transformatie Regisseur met gevoel voor business en IT!

Ik heb Guido leren kennen als een professionele, ervaren en recht-door-zee marketing manager met een resultaatgerichte focus. Met deze eigenschappen en een gezonde dosis enthousiasme en humor krijgt hij teams en stakeholders in beweging!

Mirjam Verhaagen – Sr Marketeer Olympia | Customer journey expert | Productowner

Guido is een sprankelende en gedreven manager. Hij heeft met ons team bij Olympia voor goede veranderingen met waarde voor de klant gezord. Dat doet hij op een praktische manier wat ervoor zorgt dat de sprints ook echt iets opleveren.
Goede sfeer, humor en vertrouwen zijn eigenschappen die saamenwerken met Guido erg prettig maakt.

Noor Shamsad-Gerritsma – Business Analist Werk @Wigo4it

De samenwerking met Guido bij Olympia verliep heel prettig. Guido is doortastend en zorgt voor snelheid. Dit doet hij op een open en zeer prettige manier die mij en mijn projecten bij Olympia echt verder heeft gebracht. Doordat hij snel doorziet wat er nodig is, en helpt bij de realisatie, heb ik zelf enorm veel geleerd en behalen we de beoogde resultaten.

Falko Roos – Recruitment Specialist | Marketing | Arbeidsmarktcommunicatie | Candidate Journey & Experienc

Als lid van het Go-To-Market team, waar Guido waarde-eigenaar van was, heb ik met hem samengewerkt. Guido is een praktische leider, die resultaatgericht te werk gaat. Hij weet zijn visie duidelijk te vertalen naar concrete acties en doelen. Hierdoor hebben wij in een korte tijd, met een nieuw team, grote stappen voorwaarts kunnen zetten. Daarnaast zorgt Guido ook voor een goede sfeer en geeft hij vertrouwen en verantwoordelijkheid aan zijn teamleden.

Monique Le Blansch – Freelance Online Marketing / Senior SEA Specialist

Guido heb ik bij Olympia leren kennen als een inspirerende, creatieve leidinggevende met een heldere visie. Hij zorgt voor een ontspannen en leuke sfeer op de werkvloer, waarin met z’n allen hard gewerkt wordt om de gestelde doelen te behalen. Hierdoor heeft Olympia de laatste maanden online grote stappen gezet.

Ed Wapperom – Manager Visual Merchandising / projectmanager bouw/ Retail manager

Als Visual merchandise manager heb ik samen met Guido enkele mooie projecten gedaan, voor de ADAM Brandstores.
ik heb Guido leren kennen als een zeer gemotiveerde collega, die heel commercieel kan en wil denken en die met verfrissende ideeën aan kwam zetten.
trefwoorden//motivatie/zelfstandig/creatief,/commercieel/no nonsens instelling.

Niek van Gemert – buyer mensware Van Uffelen mode

Ik heb Guido leren kennen als een doortastend en gedreven persoon. In de korte tijd dat we hebben samengewerkt hebben we mooie stappen gemaakt

Tim Langen – Manager digital marketing / CRM / Base

Guido is de juiste man om een online versnelling te creëren. Daarbij een teamplayer met kennis van zaken

Camille Akass – Marketing Manager at Total Gas & Power Netherlands

Its rare you find someone as knowledgeable, productive and hands-on as Guido. Initially Guido was brought in to kick start our digital marketing activities. He then took on the role as interim Marketing Manager whilst I was one Maternity leave. His ability to juggle many projects, and deliver results meant we could make big steps towards our goals. His drive, enthusiasm and experience would be a great asset to anyone looking to excel in e-commerce and digital marketing.

Arthur van Mook – Results-driven leader with extensive experience in new business development and major market expansion.

Guido is een professionele en een ‘customer minded’ marketeer met veel ervaring en gedegen kennis van de do’s and don’ts voor online. Hij heeft in een korte tijd de marketing en communicatie strategie van Gas & Power vormgegeven en ingevuld, waarbij hij ook interim de marketing afdeling heeft gemanaged. Guido heeft een positieve aanpak van elk probleem en weet zowel strategische als praktische oplossingen te formuleren. Dit alles in een zeer aangename en relaxte, maar ook efficiente manier. Ik zou Guido altijd aanbevelen.

Judith van den Briel

In korte tijd heeft Guido het online denken op de kaart weten te zetten binnen Feenstra. Zijn overtuigingskracht zorgt ervoor dat hij alle lagen in de organisatie weet mee te nemen en zaken gedaan krijgt.

Zijn frisse blik, focus op digital first en oog voor de toekomst heeft er voor gezorgd dat er een online omgeving staat waar Feenstra binnen de installatiebranche zeer trots op mag zijn.

Guido is een fijn persoon om mee samen te werken. Op basis van de gestelde vraag bekijkt hij vanuit online altijd hoe hij deze het beste kan oplossen. Guido heeft een grote passie voor alles online en weet zijn omgeving hiermee te besmetten en kennis over te dragen.

Henjo Groenewegen

Guido heeft het afgelopen jaar op porfessionele wijze het Feenstra e-commerce platform gestalte gegeven binnen de gegeven begrenzingen in tijd en geld. Tevens de betrokken Feenstra mensen opgeleid en aangevuld, zodanig dat we nu ( zo goed als) op eigen benen het platform kunnen gaan exploiteren

Henjo Groenewegen
CEO Feenstra

Robin Biesheuvel

Toen ik in 2013 verantwoordelijk werd voor het E-Commerce team van KPN Mobiel was het grootste deel van het oude team vertrokken naar andere teams binnen de online organisatie.
Zodoende had ik behoefte aan een ervaren online topper om op korte termijn het team te versterken, ik deed een beroep op Guido en gelukkig was hij in de gelegenheid om snel de broodnodige versterking te bieden.

Guido bracht een bak aan online ervaring en kennis over de telecommarkt met zich mee, mede dankzij zijn hulp en tomeloze enthousiasme en inzet hebben we onwijs snel een stijging in afzet weten te realiseren en deze lijn zelfs doorgetrokken tot een ver-drie-dubbeling van de sales in krap een jaar tijd.

Ik zou Guido aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar een echt online expert die op alle niveau`s weet te schakelen, van de operatie tot strategie.
Los van alle inhoudelijke prestaties is het ook nog eens gigantisch leuk om met hem te werken!

Jaco Hamel

Guido is bij Eneco 9 maanden mijn manager geweest. In deze tijd heeft hij ervoor gezorgd dat binnen Eneco het kanaal online een prominente positie heeft ingenomen in het kanaalproces voor zowel verkoop als behoud.

Door gebruik van zijn kennis en kunde en de kracht van overtuiging heeft hij het directe management overtuigd van de potentie op online en hoe deze te kunnen bewerkstelligen. Met een fact based visie en pragmatische aanpak wist hij deze ook te delen met zijn collega’s en medewerkers. Hierdoor ontstond een positieve vibe en creëerde hij vele mogelijkheden voor zijn medewerkers.

Naast deze management skills geeft hij ruimte voor persoonlijke groei en zal hij waar nodig zijn medewerkers verdedigen zolang dat nodig geacht wordt.

Uiteindelijk heb ik Guido ervaren als een bevlogen manager en overall good guy. Ik heb met plezier gewerkt met hem en ook veel geleerd. Zijn persoonlijke eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ik binnen mijn huidige werkomgeving kan werken zoals ik nu doe.

Bart Manders

In April 2012 when I started working for Eneco and Guido also just started his project there. At that moment the online channel was very underdeveloped, there was no dedicated online salesteam, the processes weren’t aligned and there was limited internal awareness for the online channel.

Now almost 1 year later I can say that I have never seen a corporate organization move so fast and decisive as Eneco did and Guido was one of the main drivers in this process. He hired some great people, connected the right people inside and built a total online team almost from scratch. Together with his team he has shown that online is very effective and of strategic importance for Eneco for the future.

If you are looking for help with getting you online channel work and need somebody who knows how to manage your relations both internal and external. Guido is your guy!

Ruben Zantingh-Bozic

Ik heb anderhalf jaar met Guido samengewerkt, waarvan hij laatste 6 maanden mijn manager was. Ik heb Guido leren kennen als een inhoudelijk sterke manager met kennis van alle facetten van online marketing. Hij heeft een duidelijke visie op en mening over het online landschap. Guido houdt van een pragmatische aanpak, waarbij fact based marketing de rode draad vormt. Hij is goed in staat de managers boven hem mee te nemen in ideeën voor de langere termijn. Daarbij geeft hij zijn teamleden de ruimte voor groei en ontwikkeling en het realiseren van eigen ideeën en plannen. Guido is een prettig persoon om mee samen te werken, met een zeer goed gevoel voor humor.

Mark Hekkelman

I worked with Guido in several differt projects in the last couple of years. One of the strenghts of Guido is that he is always looking for partnerships, with an open-mind and straigght-forward. His ‘hands-on’ way-of-working created already more than once new opprtunities for both sides.